Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Winehouse grootste kanshebber bij Mobo Awards

Shownieuws

Amy Winehouse heeft de meeste nominaties in de wacht gesleept voor de Music of Black Origin Awards. Ze maakt onder meer kans op de prijs voor beste zangeres.

Amy Winehouse heeft de meeste nominaties in de wacht gesleept voor de twaalfde editie van de Music of Black Origin (Mobo) Awards. Dat meldt de BBC, die de prijsuitreiking volgende maand uitzendt. De Britse verkiezing voor de beste muziek 'met een zwarte achtergrond' wordt jaarlijks georganiseerd.

De 23-jarige Winehouse is vier keer genomineerd. Zo maakt ze kans op de prijs voor beste r&b-act, beste videoclip en beste liedje voor haar hit 'Rehab'. Ook is ze genomineerd in de categorie beste Britse zangeres, waarin ze het opneemt tegen Beverly Knight, Corinne Bailey Rae, Joss Stone en Jamelia.

De winnaars worden gekozen door het publiek, dat op de website van de show op zijn favoriet kan stemmen. De prijsuitreiking vindt op 19 september plaats in de O2 Arena in Londen. BNN organiseert sinds drie jaar een Nederlandse editie van de Mobo's.

Of Winehouse ook op bij de ceremonie aanwezig is, valt te betwijfelen. Ze zegde onlangs al haar concerten in september af, volgens haar woordvoeder om gezondheidsredenen. Britse tabloids speculeren echter druk over een overdosis drugs, waardoor de zangeres onlangs in het ziekenhuis belandde.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen