Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Quentin Tarantino kiest voor Nederlandse playmate

Shownieuws

Quentin Tarantino heeft de trailer 'Nailed bij Nikita' met playmate Olga Urashova gekozen als winnaar van het Fake Trailer Contest. "Het ziet er geweldig uit."

De Amerikaanse regisseur Quentin Tarantino heeft de trailer 'Nailed bij Nikita', met playmate Olga Urashova in de hoofdrol, uitgeroepen tot winnaar van het Nederlandse Fake Trailer Contest. Urashova is van Russische afkomst, maar woont en werkt in Nederland.

In 2005 werd Urashova door blootblad Playboy uitgeroepen tot Playmate van het Jaar. Ook speelde ze in Goede Tijden, Slechte Tijden. De winnende trailer komt op de dvd van de nieuwste film van Tarantino, 'Death proof'.

De neptrailer gaat over een vrouw uit het Oostblok die door mensenhandelaren wordt mishandeld en met een nietpistool op wraaktocht gaat. Tarantino had de keuze uit vier trailers die eerder door het Nederlandse publiek en een vakjury als finalisten waren gekozen.

In een reactie roemt de filmmaker alle inzendingen om hun niveau. Zijn voorkeur ging uit naar de trailer van de Amsterdammers Maurice Tromp en Rob van der Velden. "Het is nauwelijks te geloven dat dit van amateurs afkomstig is. Het ziet er geweldig uit en heeft ook een echte Grindhouse-look. Maar het allerbelangrijkste: als ik de trailer zie, ben ik enorm benieuwd naar de volledige film. En dat is toch de belangrijkste functie van een trailer."

De trailerwedstrijd was georganiseerd ter ere van de Nederlandse releases van Tarantino's film 'Death proof', en 'Planet terror' van Robert Rodriquez. Deze films zijn een eerbetoon aan de oude Grindhouse-films uit de jaren zeventig, goedkope B-films die bol staan van geweld en seks.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen