Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Linda Wagenmakers stapt vanwege geloof uit musical

Shownieuws

Linda Wagenmakers stopt met de musical 'Shhh...it happens!'. Haar deelname is niet te combineren is met haar geloof. Ze is lid van de pinkstergemeente.

Linda Wagenmakers stopt met de musical 'Shhh...it happens!' De voormalige Songfestivalzangeres verklaart dat haar deelname aan de productie niet is te combineren met haar geloof. Wagenmakers is lid van de pinkstergemeente, een christelijke stroming.

Op haar website schrijft de 31-jarige artieste dat ze zelf geen problemen had met de musical, die gaat over een bende losgeslagen freaks in een verlaten attractiepark. "Ik ben een actrice. Actrices vertellen verhalen, maar ze verworden niet tot wat ze uitbeelden. Om een personage neer te zetten, moet je de taal van diegene spreken, wat in dit geval betekent dat ik vloek in een lied. Maar dat betekent niet dat ik dat ben", legt ze haar mening uit.

Toch voelt ze zich door de buitenwereld gedwongen om te stoppen met de show. Ze vertelt dat veel verwarring is ontstaan in de kerk door een recensie in een krant, waarin de show controversieel wordt genoemd. "Ik heb heel veel vragen gehad op mijn website en via de telefoon."

Zoals het een goede christen betaamt, heeft Linda zich daarop voor een oplossing gewend tot God. "Ik ben naar de kerk gegaan en daar heb ik mijn antwoord gekregen", schrijft ze. "Het komt erop neer dat ik een verantwoordelijkheid op me heb genomen toen ik begin dit jaar een gospelalbum uitbracht. Veel mensen hebben daar hun kracht uitgehaald. En ondanks dat ik zelf denk dat ik gewoon een rol speel in 'Shhh...it happens!', zou het deze mensen kunnen verwarren."

God zou haar daarom hebben geadviseerd te stoppen met de musical. "Hij heeft me gevraagd honderd procent achter hem te staan. En rekening te houden met de behoeften van de mensen die troost halen uit mijn muziek. Ik moet God nu dienen. Ook als ik daar veel voor op moet geven zoals mijn baan en misschien wel mijn carrière."

Naar een vervanger voor Linda wordt volgens een woordvoerder van de musical op dit moment hard gezocht.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen