Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Afscheid Jos Brink begint rustig

Shownieuws

Het afscheid van Jos Brink bij het Amsterdamse Theater Carré is donderdagochtend rustig verlopen. Enkele honderden mensen brachten hem een laatste groet.

Het afscheid van Jos Brink bij het Amsterdamse Theater Carré is donderdagochtend rustig verlopen. Dikke rijen voor de deur van het theater, waar de theaterlegende en presentator tussen 09.00 uur en 11.00 uur lag opgebaard, bleven uit. Enkele honderden mensen brachten hem een laatste groet.

Brink, die vrijdag op 65-jarige leeftijd overleed aan de gevolgen van darmkanker, lag gekleed in een rokkostuum opgebaard in de hal van het theater. Rondom de halfopen kist lagen veel bloemstukken van onder anderen Connie en Hans van Breukhoven, Tineke Schouten, de Stichting Musical Awards en V&V Entertainment, het productiebedrijf van Albert Verlinde en Roel Vente. Achter de kist stond een verstild geschilderd portret van Brink, en op de achtergrond klonk zachte muziek van Barbra Streisand.

Vanuit Carré wordt de televisiepersoonlijkheid in een rouwstoet begeleid naar kerk De Duif op de Prinsengracht, waar Brink voorganger was. Een uur voor de afscheidsdienst, die daar om 12.15 uur begint, verzamelden zich al zo'n 150 belangstellenden voor de kerk. Op een woonboot voor het gebouw staan twee vlaggenstokken, waaraan de veelkleurige internationale homovlag halfstok is gehesen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen