Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Albert Verlinde brengt 'Hairspray' op de planken

Shownieuws

V&V Entertainment komt met een Nederlandstalige versie van de musical 'Hairspray'. De productie is in het voorjaar van 2010 in de Nederlandse theaters te zien.

Musicalproducenten Albert Verlinde en Roel Vente komen met een Nederlandstalige versie van de Amerikaanse musical 'Hairspray'. Dat heeft hun bedrijf V&V Entertainment dinsdag bekendgemaakt. De productie is in het voorjaar van 2010 in de Nederlandse theaters te zien.

'Hairspray' gaat over een groep jongeren die deel uitmaakt van een lokaal dansgenootschap in Baltimore. De verfilming van het verhaal, met onder anderen John Travolta, Michelle Pfeiffer en Queen Latifah, ging begin juli in première in Amerika. In Nederland is de film vanaf woensdag in de bioscoop te zien.

Albert Verlinde vertelt dat hij warm is gemaakt door de aandacht voor de film. "In de afgelopen periode is ons uiteraard het succes van de film niet ontgaan. Toen zijn we eens gaan inventariseren hoe het stond met de rechten voor een Nederlandse productie. Die bleken nog niet te zijn vergeven en we konden snel zaken doen. Dat hebben we gedaan."

Verlinde heeft vertrouwen in het succes van de musical. "Deze productie, zeker de film, wordt gezien als de opvolger van 'Grease'. Die musical hebben we met veel plezier en succes gebracht. 'Hairspray' sluit daarop zonder meer aan."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen