Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Nadine' opent filmfestival Mannheim-Heidelberg

Shownieuws

'Nadine' van regisseur Erik de Bruyn is de openingsfilm van het filmfestival Mannheim-Heidelberg. Het Duitse festival loopt van 10 tot en met 21 oktober.

De Nederlandse speelfilm 'Nadine' is geselecteerd als openingsfilm van het Duitse filmfestival Mannheim-Heidelberg. De film van regisseur Erik de Bruyn draait ook mee in de hoofdcompetitie van het festival, dat plaatsvindt van 10 tot en met 21 oktober, waarmee hij kans maakt op de prijs voor de beste film.

'Nadine' gaat over een vrijgezelle vrouw die de 40 net is gepasseerd en worstelt met haar biologische klok. De hoofdrol wordt vertolkt door drie actrices: Monic Hendrickx, Halina Reijn en Sanneke Bos, die elk een levensfase van Nadine spelen. Ook acteurs als Frank Lammers, Rifka Lodeizen, Fedja van Huêt en Kurt Rogiers zijn te zien in de film.

'Nadine' is de tweede film van Erik de Bruyn, die in 2000 debuteerde met 'Wilde mossels'. De film gaat op 29 september in première tijdens het Nederlands Film Festival in Utrecht en draait vanaf 25 oktober in de bioscoop.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen