Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Claudia de Breij lijdt aan creatieve diarree

Shownieuws

Claudia de Breij heeft geen last van een writer's Block. "Ik heb eerder last van 'writer's diarrhea'", grapte ze dinsdag tijdens een presentatie van de Vara.

Claudia de Breij heeft allerminst last van een writer's Block. "Ik heb eerder last van 'writer's diarrhea'", grapte de presentatrice dinsdag, tijdens de najaarspresentatie van de Vara. "Nu ik gestopt ben met radio maken, houdt die stroom van dingen die ik wil uiten niet op. Die kurk moet eruit."

Haar nieuwe wekelijkse programma Thank God it's Friday moet een uitlaatklep vormen voor al die creativiteit. In de talkshow, die op 23 november van start gaat, blikt de cabaretière terug op de week. "Ik heb vaak op vrijdagavond de noodzaak om dingen even af te kaderen", legt de 32-jarige grappenmaakster uit. Wat vind ik er eigenlijk van dat we als Nederland naar Afghanistan moeten? Een onderdeel zal zijn dat ik mensen aan tafel heb die grappig zijn en een mening hebben."

Voor De Breij, die jarenlang dj was bij 3FM, is de nieuwe show een welkome aanvulling op haar werk voor De Wereld Draait Door. "De Wereld Draait Door is een hele mooie, goede fiets, waar je lekker op rijdt", legde ze uit. "Maar het is de fiets van Matthijs en één keer per week rijd ik daar heel lekker op."

Matthijs van Nieuwkerk gaat rustig verder met zijn dagelijkse talkshow, die vanaf maandag weer te zien is. "We gaan een beetje recht zo die gaat", vertelde de 46-jarige presentator. "Het gaat goed en we hebben een vrij strak format. Het avontuur zit toch in de conversatie, de gesprekken moeten boeiend blijven en scherp, ontroerend, hilarisch. Als het maar niet saai is."

De kracht van zijn veelgeprezen presentatorschap ligt volgens Van Nieuwkerk in zijn spontane aanpak. "Ik heb geen plan, geen draaiboek. Ik heb wel een vraag, maar daarna zien we wel een beetje welke kant het opgaat."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen