Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Aangifte volkszanger Wesley geseponeerd

Shownieuws

De aangifte van volkszanger Wesley tegen concertorganisator John Semerel is geseponeerd. Het OM concludeerde dat er onvoldoende bewijs is in de zaak.

De aangifte die volkszanger Wesley begin dit jaar deed tegen concertorganisator John Semerel is geseponeerd. Het Openbaar Ministerie heeft geconcludeerd dat er onvoldoende wettig bewijs is voor de beschuldigingen van fraude, verduistering, stalking en oplichting. Dat staat in een brief van het OM aan Semerel, die hij openbaar maakte op de website wesley-semerel.nl.

Semerel heeft aangifte tegen Wesley gedaan wegens smaad. Het OM heeft de zanger nu in de gelegenheid gesteld vervolging te voorkomen door een onbekende boete te betalen. In een verklaring stelt zijn advocaat dat 'over deze transactie overleg heeft plaatsgevonden met het Openbaar Ministerie'. "Te zijner tijd zal door Wesley besloten worden hoe hiermee verder zal worden omgegaan."

Semerel regelde enkele jaren concerten voor Wesley. De zanger beschuldigde Semerel ervan vorig jaar honderdduizenden euro's aan concertopbrengsten van hem en andere artiesten te hebben verduisterd. De concertorganisator, die door de beschuldigingen zijn Stichting ter Promotie van het Nederlandse Lied zou zijn kwijtgeraakt, stelt in een persbericht opgelucht te zijn dat zijn naam nu gezuiverd is. "De Belastingdienst heeft destijds mijn privé- en zakelijke administratie gecontroleerd. Na controle bleek mijn administratie in orde, dus van oplichting en verduistering is geen sprake geweest."

De concertorganisator vertelt de schade die hij de afgelopen maanden heeft geleden, te willen verhalen op de 21-jarige blonde zanger uit Tilburg. "Ik ben op dit moment de mogelijkheden aan het uitzoeken en aan het kijken wat mijn rechtspositie is."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen