Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Cast Flikken heeft respect voor politie

Shownieuws

Door zijn rol in de politieserie Flikken Maastricht, heeft Victor Reinier meer respect gekregen voor de sterke arm van de wet. "Velen doen heel goed werk."

Door zijn rol in de politieserie Flikken Maastricht heeft Victor Reinier meer respect gekregen voor de sterke arm van de wet. "Je realiseert je ook dat het meestal niet zo leuk is als je met ze te maken krijgt", vertelt de acteur, die jarenlang de rol van rechercheur Dick Vledder speelde in de serie Baantjer. "Velen doen heel goed werk."

Ook Sergio Romero IJssel, die de onervaren agent Romeo Sanders speelt, kijkt nu met andere ogen naar de mannen in het blauw. "Hiervoor had ik een andere kijk op de politie dan nu", zegt de acteur. "Ik heb nu veel meer respect en begrip voor ze. Ik ben nooit echt in contact gekomen met de politie. Fout parkeren is volgens mij het ergste wat ik ooit heb gedaan."

Angela Schijf, die in de serie centraal staat als rechercheur Eva van Dongen, doorliep een intensieve training bij de politie in Maastricht. "Mijn beeld was zoals bij velen: de mannen van de bekeuringen", zegt ze. "Maar dat is echt niet zo." Ondanks haar basistraining denkt Schijf niet dat ze gemaakt is voor het speurwerk. "Ik ben blij dat mijn teksten zijn geschreven, want ik snap daar niets van", zegt ze. "Aan het einde van Baantjer weet ik nog niet wie het heeft gedaan, dus laat mij het maar lekker spelen."

Ook Oda Spelbos, die hoofdagente Marion Dreesen speelt, zou bedanken voor een baan bij de politie. "Het politiewerk is mij niet op het lijf geschreven. Ik kan aan de onhandige kant zijn. Dat gedoe met die boeien is ook helemaal niet zo makkelijk. Ik blijf regelmatig met mijn boeien hangen achter een stoel. Ik denk niet dat ik met vlag en wimpel word aangenomen bij de politie."

In tegenstelling tot de andere acteurs had Oda Spelbos nooit een negatieve blik op de politie. "Ik ben ooit overvallen en toen waren ze zó lief voor me. Maar iedereen kent wel zo'n jandoedel die je tegenhoudt wanneer je op je fiets door rood rijdt en er niemand in de buurt is. Ik heb wel eens een bekeuring gehad omdat ik met losse handen reed op de fiets en één keer omdat ik geen licht had."

Flikken Maastricht is vanaf maandag te zien bij de Tros, op Nederland 1.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen