Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Zaak tegen Jackson om dood vrouw opgeschort

Shownieuws

Het proces tegen Michael Jackson om zijn ziekenhuisopname die ten koste ging van een vrouw die later overleed, is voorlopig stopgezet. De aanklacht was onjuist.

(Novum/AP) - Het proces tegen Michael Jackson om zijn ziekenhuisopname die ten koste ging van een wachtende vrouw die later overleed, is voorlopig stopgezet. Dat heeft een Amerikaanse rechter bepaald. De advocaten van de popster hadden zich beklaagd over onjuistheden in de aanklacht.

De familie van Manuela Gomez Ruiz sleepte Jackson en het Marian Medical Center in Santa Monica voor de rechter nadat Ruiz overleed aan een hartaanval. Dat gebeurde op dezelfde dag dat Jackson het ziekenhuis werd binnengebracht met griepverschijnselen, ten tijde van de kinderpornozaak waarin hij uiteindelijk werd vrijgesproken.

Volgens de aanklacht werd de 73-jarige Ruiz naar een ander bed verplaatst om de grote kamer waarin ze lag vrij te maken voor Jackson. Ze werd op dat moment kunstmatig in leven gehouden na een zware hartaanval. In de kamer waarin ze daarna terechtkwam, kon ze niet worden aangesloten op het beademingssysteem, maar werd ze met een handmatige pomp beademd.

Daarop kreeg Ruiz opnieuw een hartaanval. De menigte die zich voor de popster rond het ziekenhuis had verzameld, maakte het onmogelijk haar tijdig op afdeling spoedhulp te krijgen, zegt de familie.

De rechter heeft de advocaat van de aanklagers dertig dagen gegeven om de tenlastelegging opnieuw te formuleren.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen