Kies je favoriete radiostation

Dossiers

RTL trekt stekker uit Gouden Kooi

Shownieuws

De Gouden Kooi wordt eind dit jaar van de buis gehaald. Dat vertelt RTL-topman Fons van Westerloo donderdag in de Volkskrant. RTL nam de show over van Tien.

De Gouden Kooi wordt eind dit jaar van de buis gehaald. Dat vertelt RTL-topman Fons van Westerloo donderdag in de Volkskrant. RTL zendt het omstreden programma sinds deze week uit, na de overname van de zender Tien.

Van Westerloo stelt dat RTL van meet af aan van plan is geweest te stoppen met De Gouden Kooi. "We hebben heel heldere afspraken gemaakt met De Mol. We blijven De Gouden Kooi tot het eind van het jaar uitzenden, zodat hij het format in het buitenland kan verkopen. Want een programma dat van de buis is gehaald, breng je lastig aan de man. Maar aan het einde van het jaar is het afgelopen."

Alleen als de kijkcijfers de komende tijd extreem stijgen, wil Van Westerloo er nog over nadenken om de show te behouden. "We stoppen, tenzij we dan 1,5 miljoen kijkers hebben. Maar dat zie ik niet gebeuren." Bij Tien trok het programma de afgelopen maanden gemiddeld ruim een half miljoen kijkers. Bij RTL 5 keken de afgelopen dagen gemiddeld 450 duizend mensen naar de belevenissen van de zeven overgebleven deelnemers.

De Gouden Kooi was vanaf het begin, vorig jaar oktober, omstreden. Het programma kwam regelmatig in opspraak door veel voorkomend gewelddadig gedrag van de bewoners. Zo was onlangs te zien hoe een aantal vrouwelijke bewoners van de villa deelneemster Lieke de kleren van het lijf trok. Ook werden eerder bewoners uit het programma verwijderd nadat ze zich hadden misdragen.

Kandidaten die meedoen aan de Gouden Kooi zitten opgesloten in een riante villa in Eemnes. Wie dat het langst volhoudt, zou van Tien het peperdure landgoed cadeau krijgen en een jackpot van duizend euro per dag dat ze in het huis hebben gezeten. Het is volgens Van Westerloo nog onbekend hoe het programma wordt afgewikkeld, nu het voortijdig stopt.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen