Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Veel belangstelling voor uitvaart Jos Brink

Shownieuws

Jos Brink wordt vandaag onder grote belangstelling van het publiek begraven in Amsterdam. Van 09.00 tot 11.00 uur ligt het lichaam van Brink opgebaard in Carré.

Jos Brink wordt donderdag onder grote belangstelling van het publiek begraven in Amsterdam. De theaterlegende en presentator overleed vorige week op 65-jarige leeftijd aan de gevolgen van darmkanker.

Van 09.00 uur tot 11.00 uur ligt het lichaam van Brink opgebaard in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam, waar naar verwachting duizenden fans afscheid komen nemen van de alleskunner. Daarna vertrekt de rouwstoet naar de Amsterdamse kerk De Duif, waar Brink voorganger was. Om 15.00 uur vindt de herdenkingsdienst plaats op begraafplaats De Nieuwe Ooster.

Voor zijn overlijden werd Brink, ondanks donkere vooruitzichten, geopereerd aan een tumor in zijn dikke darm. Doktoren gaven hem geen kans op genezing, maar beloofden hem wel zijn lijden te verzachten. Wegens complicaties moest de tv-persoonlijkheid half augustus opnieuw onder het mes, waarna hij in slaap werd gehouden in de hoop op spoedige genezing. Aan zijn ziektebed wenste hij slechts zijn echtgenoot Frank Sanders en zijn goede vriend Paul van Ewijk.

Volgens zijn echtgenoot Sanders wilde Brink groots en meeslepend worden begraven. Van een besloten plechtigheid is daarom geen sprake.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen