Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Duska' Nederlandse inzending voor de Oscars

Shownieuws

De speelfilm 'Duska' is dit jaar de Nederlandse inzending voor de Oscars. De film van Jos Stelling dingt mee in de categorie beste buitenlandse film.

De speelfilm 'Duska' is dit jaar de Nederlandse inzending voor de Oscars. De film van Jos Stelling dingt mee in de categorie beste buitenlandse film. 'Duska', met in de hoofdrollen Gène Bervoets, Sergei Makovetsky en Sylvia Hoeks, gaat 26 september in Nederland in première als openingsfilm van het Nederlands Film Festival in Utrecht.

Duska gaat over Bob, die het beste deel van zijn leven achter de rug heeft. Hij is filmgek, bezocht als criticus diverse festivals en werkt nu aan een eigen scenario. Plotseling staat Duska voor zijn deur. De raadselachtige Rus lijkt niet van plan Bob snel weer te verlaten.

Stelling, die bekend is van de met Gouden Kalveren bekroonde films 'De illusionist', 'De wisselwachter' en 'De wachtkamer', was een van de grondleggers van het Nederlands Film Festival. Hij was in 1981 de initiatiefnemer van de voorloper van het filmfestival, de Nederlandse Filmdagen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen