Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Borsato verzint sprookje over Ridder Stinkvoet

Shownieuws

Marco Borsato leest dagelijks voor aan zijn drie kinderen. "Ik heb zelf een sprookje over Ridder Stinkvoet voor ze verzonnen", vertelde de zanger woensdag.

Marco Borsato leest vrijwel dagelijks voor aan zijn drie kinderen. De zanger kiest dan niet voor de gangbare verhaaltjes van bijvoorbeeld de gebroeders Grimm, maar bedenkt zijn eigen sprookjes. "Ik heb zelf een sprookje over Ridder Stinkvoet voor ze verzonnen", vertelde hij woensdag aan Novum Nieuws. De zanger werd die dag benoemd tot baron van Het Land van Ooit.

De 40-jarige artiest blijkt een ware rasverteller. "Elk avontuur verzin ik vlak voordat ik het vertel", zegt hij. De riekende ridder is bij zijn kroost een grote hit. "Tot hilariteit van mijn kinderen beleeft hij allerlei mooie avonturen."

Zijn adellijke titel wil Borsato, die al jaren actief is voor de organisatie War Child, inzetten voor een hoger doel. "Het is voor veel kinderen in naoorlogse gebieden helemaal niet zo vanzelfsprekend om te spelen", legt hij uit. "Ik vind het belangrijk dat elk kind het recht krijgt om kind te zijn." En alleen bij die mening blijft het niet. "Niet alleen in Het Land van Ooit, maar ook in de rest van de wereld, zal ik me inzetten om kinderen te helpen die het wat minder getroffen hebben en voor wie het wat lastiger is om zich in een sprookjeswereld te verplaatsen."

Met zijn benoeming tot baron van het Brabantse familiepark treedt Borsato in de voetsporen van prominente Nederlanders als Ali B, Wim Kok en Monique van de Ven. Speciaal voor iedere baron of barones wordt een zetel ontworpen die een plaats krijgt in het park. De zwaar metalen troon van Borsato heeft een massieve letter B als zitvlak en grote, felrode vlammen als rugsteun.

Marco's vrouw Leontine en hun kinderen Luca (8), Senna (5) en Jada (4), waren niet bij de onthulling van de troon aanwezig. "Mijn kinderen weten dit nog niet eens", zegt Borsato. "Ik wil ze graag op een wat rustiger moment trots mijn zetel laten zien, want als we nu zouden gaan, zijn we zelf een soort attractie."

Hoewel Borsato met zijn gezin graag pretparken bezoekt, gooit zijn beroemdheid vaak roet in het eten. "Het is niet altijd even makkelijk om met mijn kinderen naar een themapark toe te gaan", vertelt de zanger. "Het kan wel, maar ik moet dan oppassen. Juist op zo'n moment zijn ze blij dat ze papa en mama voor zichzelf hebben en eisen dan alle aandacht op, dus dat is wel een moment dat ik echt voor mijn gezin kies."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen