Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Keira Knightley hekelt roem

Shownieuws

Keira Knightley vindt het 'doodeng' als jongeren beroemd willen worden. "Als je zo graag een restaurant binnen wilt komen, kun je toch ook gewoon reserveren?"

(Novum/AP) - Keira Knightley vindt het 'doodeng' als jonge mensen graag een ster willen worden. Dat vertelt de 22-jarige actrice in de Britse televisiegids Radio Times. "Waarom wil je in godsnaam beroemd worden?", vraagt ze zich af. "Als je zo graag een restaurant binnen wilt komen, kun je toch ook gewoon reserveren?"

De ster uit 'Pirates of the Caribbean' maakte begin dit jaar bekend te hebben overwogen om te stoppen met acteren, omdat ze gek werd van alle media-aandacht. "Ik heb film na film gemaakt de afgelopen jaren en heb nu echt een pauze nodig", vertelde ze. "Ik heb een time-out nodig om mijn normale leventje een beetje terug te krijgen."

Waar de ranke actrice vooral gek van wordt, is de constante aandacht voor haar uiterlijk. "Ik mag dan mooi op de cover van een tijdschrift staan, maar andere mensen zijn verantwoordelijk voor mijn haar en mijn make-up en dan wordt het allemaal ook nog eens zwaar bijgewerkt", verzucht ze in de Radio Times. "Ik ben dat dan niet meer, het is iemand die anderen hebben gecreëerd."

Ze snapt ook niet waar de interesse in het leven van sterren vandaan komt. "Ik vind dat het de magie verbreekt. Daarom houd ik ook van oude films, omdat ik dan geen idee heb wie de acteurs zijn. Ik hoef hun levensverhaal niet te kennen, ik wil dat ze karakters op het scherm blijven", vertelt ze. "De magie moet in het scherm blijven. Weten wat erachter zit, verpest het alleen maar."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen