Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Dronken Bill Murray opgepakt in golfkarretje

Shownieuws

Bill Murray is in Zweden opgepakt wegens rijden onder invloed. Hij ving de aandacht van de politie omdat hij in een golfkarretje door Stockholm reed.

(Novum/AP) - Bill Murray is in Zweden opgepakt wegens rijden onder invloed. De Amerikaanse acteur ving de aandacht van de politie omdat hij in een golfkarretje door de binnenstad van Stockholm reed. Toen de agenten hem aanspraken, roken ze een sterke dranklucht.

Omdat de 56-jarige acteur weigerde een blaastest te doen, was de politie gedwongen het alcoholgehalte in zijn bloed te testen door middel van bloedonderzoek. De uitslag daarvan is pas over twee weken bekend.

Inmiddels is de acteur alweer op vrije voeten gesteld nadat hij een document ondertekende waarin hij verklaarde dronken achter het stuur te hebben gezeten. Ook heeft hij de Zweedse politie toestemming gegeven namens hem schuld te bekennen, mocht het tot een rechtszaak komen.

Volgens een woordvoerder van de politie in Stockholm wordt de zaak van Murray in behandeling genomen als blijkt dat de acteur de limiet, die in Zweden heel laag ligt, heeft overschreden. In Zweden is het maximaal toegestane alcoholpromillage 0,2. In Nederland is dat 0,5. Als zijn alcoholpercentage heel hoog was, zou de acteur in de cel kunnen belanden, maar dat is volgens de politiewoordvoerder niet waarschijnlijk. "Hij vertoonde geen aangeschoten gedrag."

Murray, bekend van films als 'Groundhog day' en 'Lost in translation', was in Zweden voor een bezoek aan een golftoernooi. Maar het is onduidelijk hoe hij en het karretje in de binnenstad van Stockholm zijn beland. Volgens de politiewoordvoerder is het in Zweden niet illegaal om in een golfwagentje door de stad te rijden, maar is het wel 'heel ongebruikelijk'. "Ik werk al bijna veertig jaar bij de politie en ik heb nog nooit zoiets meegemaakt."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen