Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Rolling Stones lappen rookverbod aan hun laars

Shownieuws

De Rolling Stones lappen het Britse rookverbod aan hun laars. Tijdens een concert in Londen stak Keith Richards een sigaretje op.

De Rolling Stones moeten nog wennen aan het rookverbod dat sinds kort van kracht is in hun thuisland. Tijdens een concert in Londen stak zowel Keith Richards als Ron Wood doodgemoedereerd een sigaretje op op het podium, meldt de BBC. Het optreden in de O2 Arena van dinsdag was voor de Stones het eerste in Groot-Brittannië sinds het rookverbod in openbare gelegenheden en besloten clubs daar op 1 juli van kracht werd.

Hoewel overtreders een boete van maximaal 2500 pond boven het hoofd hangt, worden de Stones noch de O2 Arena beboet. Het publiek heeft zich vooralsnog niet beklaagd over de rokende Stones en de gemeente Londen gaat ervan uit dat het om een eenmalig incident ging.

Een woordvoerder van de Arena liet weten dat het inderdaad per ongeluk ging en dat de sigaretten razendsnel werden gedoofd toen Richards en Wood werd gezegd dat ze de wet overtraden. Ook benadrukte ze dat het rookverbod uiterst serieus wordt genomen in het stadion. Donderdag en zondag staan de Stones opnieuw in de O2 Arena.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen