Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Homo's willen monument voor Jos Brink

Shownieuws

Lezers van de Gay Krant zijn het er in groten getale over eens: er moet een monument komen voor Jos Brink bij Carré. Dat is de uitkomst van een online stelling.

Lezers van de Gay Krant zijn het er in groten getale over eens: er moet een monument komen voor Jos Brink bij het Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. De uitkomst van een stelling op de website van het blad toont aan dat 85 procent een standbeeld voor de theaterlegende wil.

Vijfhonderd bezoekers van de site gaven antwoord op de stelling. Een enkeling suggereerde het monument te plaatsen bij de Schouwburg in Haarlem omdat Brink daar vaak zijn premières organiseerde.

Op de site worden bezoekers verder opgeroepen de vlag halfstok te hangen. Dat hoeft niet alleen de Nederlandse driekleur te zijn, maar mag ook de regenboogvlag zijn, de internationale vlag voor homoseksuelen.

Jos Brink overleed vrijdag op 65-jarige leeftijd aan de gevolgen van darmkanker. Donderdag wordt hij in Amsterdam begraven. Voorafgaand aan de begrafenis wordt hij opgebaard in Carré.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen