Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Grootse Amerikaanse boekhandel weert O.J. Simpson

Shownieuws

Het controversiële boek 'If I did it' van O.J. Simpson wordt weliswaar uitgegeven; de grootse Amerikaanse boekhandel Barnes & Noble gaat het niet verkopen.

(Novum/AP) - Het controversiële boek 'If I did it' van O.J. Simpson wordt weliswaar uitgegeven, de grootse Amerikaanse boekhandel Barnes & Noble gaat het niet verkopen. Het bedrijf geeft als reden voor het weren van het boek dat de klant er niet in geïnteresseerd zou zijn. Alleen via een speciale bestelling op de site van de boekhandel is het werk verkrijgbaar.

Ook andere boekhandels tonen weinig animo het omstreden boek van de oud-footballster in de schappen te leggen. Een woordvoerder van boekwinkel Borders zegt dat er mogelijk in de eerste twee weken wat belangstelling voor is, maar verwacht dat die snel doodbloedt.

Vorig jaar besloten uitgevers het boek niet uit te brengen door de publieke verontwaardiging die er over was ontstaan. In het werk beschrijft Simpson hoe hij zijn ex-vrouw Nicole Brown en haar vriend Ron Goldman zou hebben vermoord, áls hij het had gedaan. Simpson, die in 1995 na een slepende zaak werd vrijgesproken van de moorden, houdt vol onschuldig te zijn.

Een maand geleden besloot de familie van Goldman het boek toch te publiceren. Een rechter wees hen de rechten toe, waardoor de opbrengst gaat naar de door de familie opgerichte Ron Goldman Foundation for Justice, die slachtoffers van geweldsmisdrijven bijstaat.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen