Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Hoofdrol voor René van Kooten in Les Misérables

Shownieuws

René van Kooten speelt de rol van Jean Valjean in de musical Les Misérables. De musical gaat volgend jaar in première in het nieuwe Luxor Theater in Rotterdam.

René van Kooten speelt de rol van Jean Valjean in de musical Les Misérables. Dat heeft Joop van den Ende Theaterproducties bekendgemaakt. De musical, die zeventien jaar geleden voor het eerst in Nederland te zien was, gaat in april volgend jaar in première in het nieuwe Luxor Theater in Rotterdam.

'Beauty and the beast' was de laatste musical waarin de 34-jarige Van Kooten speelde. Vier maanden geleden moest hij echter stoppen met zijn rol als Gaston in de musical, nadat hij tijdens een voorstelling zijn enkel brak. Eerder was hij onder meer te zien in 'Miss Saigon', 'Elisabeth', 'Aida' en 'Hair'.

Les Misérables, gebaseerd op de beroemde roman van Victor Hugo, gaat over Jean Valjean, die negentien jaar vastzat voor het stelen van een brood. Als hij vrijkomt, schopt hij het tot fabriekseigenaar en zelfs tot burgemeester. Het verhaal speelt zich af tegen de achtergrond van de Parijse studentenopstand van 1832.

Eerder werd al bekend dat Nurlaila Karim, Carlo Boszhard, Céline Purcell en Jamai Loman in de musical te zien zullen zijn.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen