Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Nageslacht James Brown blijft groeien

Shownieuws

DNA-onderzoek heeft uitgewezen dat een vrouw die zegt een kind te zijn van James Brown, gelijk heeft. Ze is de derde die heeft bewezen dat Brown haar vader is.

(Novum/AP) - DNA-onderzoek heeft uitgewezen dat een vrouw die beweert een kind te zijn van James Brown, gelijk heeft. Dat heeft een woordvoerder van de overleden soulzanger bekendgemaakt. De vrouw, wier identiteit niet bekend is gemaakt, is de derde persoon die de afgelopen maanden heeft bewezen te zijn verwekt door Brown.

Meer dan twaalf mensen zeiden dat de zanger hun vader was nadat hij in december op 73-jarige leeftijd was overleden. Van enkele gevallen is de uitslag van het DNA-onderzoek nog niet bekend.

In het testament van Brown worden zes volwassen kinderen genoemd. Het is nog niet duidelijk of de drie 'nieuwe' kinderen van de zanger aanspraak zullen maken op de erfenis.

De vierde en laatste vrouw van Brown, Tomi Rae Hynie, is verwikkeld in een strijd met de beheerders van het testament. De soulzanger heeft haar niets nagelaten. Hynie beweert dat haar 6-jarige zoontje James Joseph ook een kind is van Brown en wil daarom aanspraak maken op zijn nalatenschap. Het kind en zijzelf zouden niet in het document worden vermeld omdat het voor de geboorte van het jongetje werd opgesteld.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen