Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Jamie Oliver in animatieserie

Shownieuws

Jamie Oliver vormt de inspiratie voor een nieuwe animatieserie. Aardman Animations komt met de kinderserie Little J, over een jongetje dat kok wil worden.

(Novum/AP) - Televisiekok Jamie Oliver vormt de inspiratie voor een nieuwe animatieserie. De Britse studio Aardman Animations komt met de kinderserie Little J, over een 10-jarige jongetje dat kok wil worden.

Met de 52 afleveringen durende serie wil de animatiestudio, onder meer bekend van de serie Wallace & Grommit en de film 'Chicken run', kinderen spelenderwijs bewust maken van het belang van gezonde voeding. Dat ligt in het straatje van Jamie. "Ik wil die kennis op een leuke manier overbrengen om zo ook de jonge kinderen te bereiken", vertelt hij.

De 32-jarige Oliver zet zich al langer in voor de gezondheid van de Britse jeugd. Nadat hij twee jaar geleden zijn tv-programma Jamie's School Dinners kritiek uitte op het ongezonde eten op Britse scholen, besloot de regering 420 miljoen euro extra uit te geven aan schoolmaaltijden. Ook riep zij een commissie in het leven die schoolkoks en cateraars van advies voorziet.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen