Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Dyanne wil vrouwen helpen met eigen kledinglijn

Shownieuws

Dyanne Beekman wil elke Nederlandse vrouw er goed uit laten zien. Dinsdag presenteerde de styliste daarom haar eerste kledingcollectie, Dyanne Basics.

Dyanne Beekman wil elke Nederlandse vrouw er goed uit laten zien. Dinsdag presenteerde de styliste, bekend van make-overprogramma's als Looking Good en Passion for Fashion, daarom haar eerste kledingcollectie in Amsterdam.

De kortharige styliste vertelt in het hippe restaurant Hotel De Goudfazant erg trots te zijn op de collectie Dyanne Basics, die bestaat uit basiskledingstukken als een tweed colbertje, skinny jeans, vestjes, overhemden, een taillerok en een geweven jurkje. Ze is vooral heel blij dat de kleding, die vanaf zondag bij C&A verkrijgbaar is, betaalbaar is. De prijzen variëren van 25 euro voor een vestje van kasjmier en zijde tot 100 euro voor een leren jasje. "Ik vind het bijzonder dat ik elke vrouw er gewoon goed uit kan laten zien", legt ze uit. "Dat het niet meer om geld gaat. Dat ik dat mag waarmaken, dat is echt een cadeau."

De 35-jarige Dyanne doet graag iets voor haar medemens. Volgens haar moeder zit dat ook in haar bloed. "Ze was vroeger ook al bezig met mensen die het minder goed hadden. Dan gaf ze haar eigen dingetjes weg", vertelt moeder Beekman. Haar dochter sluit zich daarbij aan. "Ik deel het liefste de hele wereld." Ze is daarom blij haar kennis over hoe vrouwen er goed uit kunnen zien via haar collectie naar buiten te kunnen brengen. "Ik heb de capaciteiten. Waarom zou ik dat niet delen?"

Ondanks de relatief lage prijzen voldoen de kledingstukken dan ook aan alle eisen die Beekman stelt aan goede kleding. "Het gaat om de details. Ik weet dat een V-hals-truitje niet te diep moet zijn, want dan ben je steeds met je decolleté bezig, maar hij moet ook niet te hoog zijn, om toch dat vrouwelijke gevoel te houden. Dat soort details zitten in deze collectie en maken het uniek", verklaart ze. "Daar spreekt mijn twaalf jaar ervaring als styliste."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen