Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Glen Ballard laaiend enthousiast over Anouk

Shownieuws

Glen Ballard vindt Anouk Teeuwe een meesterlijk zangeres. De muziekproducent vindt haar stem uniek en onvergetelijk. "Haar stem is ongetemd."

Glen Ballard vindt Anouk Teeuwe een meesterlijk zangeres. Het muzikale zwaargewicht, dat het nieuwe album van de Nederlandse artieste produceert, vindt haar stem uniek en onvergetelijk. "Haar stem is ongetemd, waardoor ze ongekende hoogtes bereikt", jubelt hij in een interview op de videowebsite YouTube.

Volgens de 54-jarige producent heeft Anouk een zeker 'je ne sais quoi'. "Wat ik van een artiest verwacht is een eigen, onderscheidende signatuur. Iedere stem is anders, maar Anouk heeft het gewoon", stelt Ballard, die ook het legendarische album 'Jagged Little Pill' van Alanis Morissette produceerde. "Ze is een authentieke artiest."

De 32-jarige Anouk werkt al geruime tijd aan een nieuwe plaat, die in december in de winkel moet liggen. Haar vierde en laatste studioalbum, 'Hotel New York', verscheen in 2004. Ze voelt zich vereerd om met de gerenommeerde muzikant te mogen samenwerken. "Ik kijk op tegen Glen, omdat hij zo'n groot talent is", zegt ze in het vraaggesprek. "Hij speelt elk instrument en hoort alles."

Ballard werkte samen met vele topartiesten als Celine Dion, Aretha Franklin, Michael Jackson, Barbra Streisand en Aerosmith. De Amerikaan won drie Grammy Awards voor de nummers die hij schreef voor Morissette.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen