Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Pete Doherty op vrije voeten door fout justitie

Shownieuws

Pete Doherty is weer vrij nadat hij maandag werd opgepakt op verdenking van drugsbezit. Hij kwam vrij omdat hij niet in 24 uur naar de rechtbank was gebracht.

(Novum/AP) - Pete Doherty is weer op vrije voeten nadat hij maandagochtend in Londen werd opgepakt op verdenking van drugsbezit. Doherty werd vrijgelaten omdat de autoriteiten hem niet binnen 24 uur naar de rechtbank hadden gebracht. "De rechtbank heeft nu geen jurisdictie meer", stelde openbaar aanklager Anjulika Vatish.

Doherty ontkomt zo ternauwernood aan een onherroepelijke celstraf. Nog geen twee weken geleden kreeg de 28-jarige Babyshambles-zanger van de rechter te horen dat hij nog een maand heeft om te bewijzen dat hij echt van de drugs af wil. Als hij tussentijds toch verdovende middelen zou gebruiken, zou hij in de cel belanden.

Doherty, die onlangs zijn relatie met Kate Moss zag stranden, wordt met grote regelmaat opgepakt wegens drugsbezit. Hij heeft toegegeven onder meer crack, heroïne, ketamine en cannabis in zijn bezit te hebben gehad.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen