Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Circus laat andere kant van Afrika zien

Shownieuws

Het circus 'Afrika Afrika' laat zien dat het continent ook een andere kant heeft dan problemen als aids. "We hebben zo veel leuke dingen zoals muziek en dans."

Het circus 'Afrika Afrika' laat vooral zien dat het continent niet alleen problemen zoals aids en oorlog kent, maar ook een heel andere kant heeft. Dat vertellen de Zuid-Afrikaanse dansers Tabo Tolo en Tshegofatso Brenda Mafojane tijdens een van hun shows in Frankfurt. "We kunnen de hele wereld laten zien dat we zo veel mooie dingen hebben, zoals muziek, dans en acrobatiek. Afrika heeft niet alleen maar problemen."

Volgens Mafojane maakt ook de passie van de artiesten het circus extra bijzonder. "Iedereen hier heeft zo veel energie en passie voor wat ze doen. Misschien herken je stukjes van onze acts van andere circussen. Maar bij ons heeft het zo veel power en enthousiasme. We stralen geluk uit en willen ook dat iedereen gelukkig naar huis gaat."

Jongleur Abdurazak Reshid Adem, die tijdens de show acht ballen tegelijk in de lucht houdt, sluit zich hierbij aan. "Er is kunst, liefde en geluk. Dat moeten mensen ook weten van Afrika."

'Afrika Afrika' telt 120 artiesten uit vijftien verschillende Afrikaanse landen. Ieder land draagt zijn eigen steentje bij in de vorm van muziek, dans of een act. Van ieder verkocht kaartje gaat er een euro naar Afrika voor culturele projecten. Via die weg heeft het circus al anderhalf miljoen euro aan het continent kunnen geven.

Vanaf 3 oktober staat het circus drie maanden lang in Amsterdam. Om het Nederlandse publiek alvast warm te maken, zijn de lenige 'Spinnenman' en de Gabonese Eagles, die menselijke piramides bouwen, komend weekeinde alvast te bewonderen op de Uitmarkt in de hoofdstad.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen