Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Moeder Winehouse bezorgd om Amy

Shownieuws

Amy Winehouse bezorgt haar moeder slapeloze nachten. "Ze zit op een pad van zelfverminking en ze mag blij zijn dat ze nog leeft", vertelt Janis Winehouse.

Amy Winehouse bezorgt haar moeder Janis slapeloze nachten. "Ze zit op een pad van zelfverminking en ze mag van geluk spreken dat ze nog leeft", vertelt ze in de Britse krant Daily Mirror. "Ze is ziek, maar ze ziet het niet."

De 23-jarige soulzangeres belandde onlangs in een ziekenhuis na een combinatie van heroïne, xtc, cocaïne, ketamine en drank. "Ze zag er verschrikkelijk uit", herinnert Janis zich. "Haar broer Alex zei dat ze niet ouder dan 25 zou worden als ze zo doorging."

Het was de eerste keer sinds kerst dat Janis haar dochter weer zag. "Ik was niet boos op haar, omdat ik denk dat dit niet allemaal haar schuld is", legt de 52-jarige apotheker uit. "Dit is niet de Amy die ik ken."

Sinds Amy is getrouwd met Blake Civil-Fielder is het contact tussen de zangeres en haar moeder, die aan multiple sclerose lijdt, vrijwel nihil. Janis wil niet praten over haar eveneens verslaafde schoonzoon. "Hoe minder ik over hem zeg, hoe beter."

Amy, die bekend is van de megahit 'Rehab', en haar man lieten zich door hun familie overtuigen om hulp te zoeken voor hun verslaving. "Ze moet het nu zelf doen en ik hoop dat ze sterk genoeg is", zegt haar moeder.

Of dat ook lukt, valt te betwijfelen. Volgens de Britse krant The Sun heeft Amy de afkickkliniek voor de tweede keer in een week heeft verlaten na een ruzie met Blake. De kemphanen zouden samen een taxi naar Londen hebben genomen en in een hotel verblijven.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen