Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Krezip opent cultureel seizoen op Uitmarkt

Shownieuws

De Amsterdamse Uitmarkt vindt dit jaar voor de 30e keer plaats. Op de opening van het culturele seizoen treden onder meer Krezip en pianist Lang Lang op.

Met optredens van New Cool Collective, meesterpianist Lang Lang en de Tilburgse band Krezip barst vrijdag het culturele seizoen los tijdens de 30e editie van de Amsterdamse Uitmarkt. Ook treden voor het eerst de circusartiesten op van Afrika! Afrika!. Het evenement wordt door Dolf Jansen geopend vanaf de kop van het Java-eiland.

Op zaterdag treedt Wende Snijders op met het Metropole Orkest en is er een voorronde van de MTV European Music Awards. Zondag wordt het culturele evenement afgesloten met de Musical Sing a Long, gepresenteerd door Chantal Janzen en Frits Sissing. Het publiek kan dan luidkeels meezingen met hits uit musicals als 'Ciske de Rat', 'Dirty dancing' en 'Tarzan'.

In zalen, podia, musea en clubs door heel Amsterdam zijn van vrijdag tot en zondag meer dan vierhonderd gratis voorproefjes te zien van zo'n tweeduizend artiesten. Zo laten cabaretiers als Jan Jaap van der Wal en Joep Onderlinden zien wat ze in petto hebben en treden Boris, Ellen ten Damme, Angela Groothuizen, Eric van Muiswinkel en Kasper van Kooten op.

Verder is er de Amsterdamsche Boekenmarkt en een Uitmarkt Junior, met activiteiten voor kinderen. Ook jongeren komen aan hun trekken met onder meer een tent waar de nieuwste games kunnen worden gespeeld.

De Uitmarkt slaat haar tenten op rond het Oostelijk Havengebied in Amsterdam, maar ook onder meer de Melkweg, Club 11, Muziekgebouw aan 't IJ en de Theaterfabriek openen hun deuren.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen