Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Zonnige vijftiende editie van Lowlands ten einde

Shownieuws

De vijftiende editie van Lowlands is voorbij. In de stromende regen hebben de laatste bezoekers maandag hun tentjes afgebroken. Het festival is rustig verlopen.

De vijftiende editie van Lowlands is voorbij. In de stromende regen hebben de laatste bezoekers maandagochtend hun tentjes afgebroken. Tijdens het festival liet de zon zich gelukkig wel veel zien bij een graad of twintig. Verder was er ook dit jaar met de vele bands, films, theatervoorstellingen, politieke discussies en literaire voordrachten, voor ieder wat wils.

De politie verrichte tijdens het uitverkochte festival 114 aanhoudingen, voornamelijk voor kleine drugsvergrijpen en diefstal. Dit is meer dan in voorgaande jaren, maar de politie spreekt van een geslaagd evenement. "Als je ziet hoe weinig incidenten er zijn met bijna zestigduizend mensen in één weekeinde bij elkaar en daarbij de gevaren van veel drank en drugs, dan kun je zeggen dat er sprake is van een prima organisatie."

Wat muziek betreft vielen onder meer het aparte optreden van afsluiter Tool, de zangcapaciteiten van Mika en de afwisselende muziek van Kings of Leon op. Verder wisten de Editors en The Killers vele voetjes van de vloer te krijgen. Het dak ging er pas echt af bij de Kaiser Chiefs. Sonic Youth viel juist in negatieve zin op. De veteranen uit New York wisten de Alpha-tent maar voor de helft te vol te krijgen en leken het publiek niet echt te overtuigen.

Qua kledingtrends spanden bruine retro t-shirts met een roze print van een DE-koffiezetapparaat absoluut de kroon. Ook de vele bandshirts waren niet uit het straatbeeld van Lowlands weg te denken, waarbij de Heideroosjes, Metallica en Motörhead het meest werden gespot. En ondanks het droge weer zette de vorig jaar al ingezette trend van met prints bedrukte rubberen laarsjes ook dit jaar door.

De witte shirts met het logo van de Hema horen niet bij de opvallende kledingtrends van Lowlands 2007. Omdat de festivalorganisatie het alleenrecht heeft op de merchandise, werd het de kampeerwinkel van de Nederlandse grootgrutter verboden de shirts nog langer te verkopen. Het gerucht ging dat de shirts onder de toonbank nog wel werden verkocht.

Lowlands vond dit jaar plaats op zeventien, achttien en negentien augustus, net als voorgaande jaren op het terrein bij Walibi Flevo in Biddinghuizen. Met 55 duizend bezoekers was het festival volledig uitverkocht.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen