Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Parade breekt record

Shownieuws

De Parade is dit jaar druk bezocht. Het rondreizende theaterfestival trok 250 duizend mensen. Op 10 augustus kwam er een recordaantal van 13.700 bezoekers.

De zeventiende editie van de Parade is druk bezocht. Het rondreizende theaterfestival, dat de afgelopen twee maanden Rotterdam, Utrecht, Den Haag en Amsterdam aandeed, trok in totaal 250 duizend mensen. Vorig jaar kwamen er ongeveer evenveel mensen op het evenement af. Op vrijdag 10 augustus beleefde de Parade echter haar drukste dag ooit, er kwam toen een recordaantal van 13.700 bezoekers naar het Amsterdamse Martin Luther Kingpark.

Twee jaar geleden kampte de Parade nog met geldtekort vanwege tegenvallende bezoekersaantallen. Inmiddels is het festival daar weer van bekomen, vertelt een publiciteitsmedewerker. "Het gaat nu weer goed. Er kan nu zelfs een potje worden opgebouwd om uit te breiden naar het buitenland. En dat is onze ambitie."

Het festival werd zondag afgesloten met een gala. Theatergroep Carver ontving daar De Mus 2007, de prijs voor de beste Paradevoorstelling, voor de voorstelling 'Tucht'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen