Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Life & Cooking-kok stopt

Shownieuws

Vincent van Essen stopt met Life & Cooking. De 27-jarige kok heeft het erg druk met zijn eigen kookstudio en wil ook meer aandacht besteden aan zijn gezin.

Vincent van Essen stopt met Life & Cooking. De 27-jarige kok, die twee jaar lang elke zondag te zien was in het door Carlo Boszhard en Irene Moors gepresenteerde programma, heeft het erg druk met zijn eigen kookstudio en wil ook meer aandacht besteden aan zijn gezin. "Ik wilde niet alles half doen", vertelt hij maandag in De Telegraaf. "Het leven kan heel kort zijn. Je moet genieten."

De geruchten dat Van Essen zou stoppen met de RTL 4-show omdat hij het niet goed kan vinden met Carlo en Irene kloppen volgens de kok niet. "We kwamen alleen niet elke vrijdag bij elkaar op de koffie. We zagen elkaar enkel op zondag. Dan is het lastig om een band op te bouwen."

Wel geeft Van Essen toe dat hij zich niet meteen op zijn gemak voelde bij het programma toen hij twee jaar geleden kok Rudolph van Veen opvolgde. "Ik miste begeleiding. Ik heb zo'n vier presentatietrainingen gehad. Maar ik ben kok en geen presentator", zegt hij. "Er waren mensen die zeiden: 'misschien moet je zus doen en misschien zo'. Maar dat is hetzelfde als je in het water wordt geduwd terwijl je niet kunt zwemmen en mensen aan de kant aanwijzingen geven hoe je je armen en benen moet bewegen."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen