Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Film van Van den Dop naar filmfestival Toronto

Shownieuws

De Nederlandse speelfilm 'Blind', van Tamar van den Dop, is geselecteerd voor het Toronto International Film Festival. Halina Reijn speelt de hoofdrol.

De Nederlandse speelfilm 'Blind', van Tamar van den Dop, is geselecteerd voor het Toronto International Film Festival. De productie wordt vertoond in het programma Discovery, dat een blik wil bieden op de hedendaagse internationale cinema door films te vertonen van nieuwe filmmakers. 'Blind' is het regiedebuut van Van den Dop.

De film, waarvoor Van den Dop zelf het scenario schreef, gaat over de liefde tussen een blinde jongen en een albinovrouw die zich schaamt voor haar uiterlijk. De hoofdrollen worden gespeeld door Halina Reijn en de Belgische acteur Joren Seldeslachts.

'Blind' is niet de enige Nederlandse film die in Toronto wordt vertoond. Vorige week werd bekend dat 'Wolfsbergen', de nieuwe film van Nanouk Leopold draait in het programma Contemporary World Cinema. In de film speelt Van den Dop, van oorsprong actrice, één van de hoofdrollen.

Het Toronto International Film Festival vindt plaats van 6 tot en met 15 september.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen