Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Kaiser Chiefs bouwen wederom feestje op Lowlands

Shownieuws

De mannen van de Kaiser Chiefs hebben zaterdagavond de Alpha-tent van Lowlands volledig op zijn kop gezet. Zanger Ricky Wilson was niet te houden.

De mannen van de Kaiser Chiefs hebben zaterdagavond voor de tweede keer de Alpha-tent van Lowlands volledig op zijn kop gezet. Zanger Ricky Wilson was werkelijk niet te houden, en ook het publiek ging helemaal uit zijn dak. Dat werd dan ook op alle grote hits van de heren uit Leeds getrakteerd en een heel aantal nummers van de nieuwe cd 'Yours truly, angry mob'.

Liet Wilson zich in 2005 bij het eerste optreden van de Chiefs op Lowlands al niet hinderen door een gebroken enkel, zaterdagavond ging hij echt helemaal los. Rennend over het podium, gooiend met zijn microfoonstandaard en klimmend over de hekken, trakteerde hij de Alpha-tent op hits als 'Everyday I love you less and less', 'I predict a riot' en 'Ruby'. Daarbij jutte hij het publiek telkens weer op harder te zingen en hoger te springen.

Bij het vierde nummer liet de Britse zanger het publiek zelfs de zang volledig overnemen. Met het argument dat hij de hoge noten niet meer haalde, zette hij de microfoon helemaal voorop het podium in de richting van het publiek. Dat schalde gewillig het refrein, waarna Wilson het bij het couplet weer overnam. De andere bandleden trokken zich niet zoveel aan van het drukke gedoe van de frontman. Strak ondersteunden ze hem, waarbij drummer Nick Hodgson opviel met zijn prachtige tweede stem.

Sommige festivalgangers besloten dit jaar de Kaiser Chiefs bewust links te laten liggen, omdat ze er voor de tweede keer waren. Maar blijkens de vele schorre kelen was niet iedereen die mening toegedaan.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen