Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Matt Damon bescheiden over succes

Shownieuws

Zijn succes stijgt Matt Damon niet naar het hoofd. De acteur blijft bescheiden. "Ik vind het eigenlijk allemaal maar belachelijk", zegt hij over zijn succes.

Zijn succes stijgt Matt Damon niet naar het hoofd. De 36-jarige Amerikaan, die onlangs door het tijdschrift Forbes werd uitgeroepen tot meest winstgevende acteur, vorige maand een ster kreeg op de Walk of Fame en de afgelopen jaren louter in kaskrakers speelde, blijft bescheiden. "Ik vind het eigenlijk allemaal maar belachelijk", zei hij over zijn succes tegen het Britse krant The Mirror.

Volgens Damon hebben goedverkopende films weinig met talent te maken. "Er zijn heel veel talentvolle acteurs die op dit moment werkloos thuiszitten", vertelde hij de krant tijdens de Britse première van zijn film 'The Bourne ultimatum'. "Mijn telefoon blijft nu maar overgaan, maar ik weet dat het ook ooit weer ophoudt. In de filmwereld heb je eb en vloed, en voor mij is het nu vloed. Dat is geweldig, ik geniet ervan."

Matt Damon brak in 1997 door met de film 'Good Will Hunting', waar hij samen met zijn jeugdvriend Ben Affleck het scenario voor schreef. Daarna speelde hij in films als 'Saving private Ryan', 'The departed', 'Ocean's eleven' en de twee vervolgen daarop.

'The Bourne ultimatum', die op 13 september in Nederland in première gaat, is de derde film in de trilogie waarin Damon in de huid van spion Jason Bourne kruipt. De acteur komt donderdag naar Nederland om de film te promoten.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen