Kies je favoriete radiostation

Dossiers

J.K. Rowling werkt aan detective

Shownieuws

Het nieuwe boek van J.K. Rowling wordt een detective. De vrouw van de Schotse schrijver Ian Rankin zag de Harry Potter-schrijfster eraan werken in een café.

(Novum/AP) - Het nieuwe boek van J.K. Rowling wordt een detectiveverhaal voor volwassenen. Dat beweert althans de Schotse schrijver Ian Rankin tegenover de Britse krant The Sunday Times. "Mijn vrouw zag haar in een café zitten waar ze aan een detective zat te schrijven."

Afgelopen maand kwam het laatste deel van de Harry Potter-reeks van Rowling uit. De Britse schrijfster werd wereldberoemd met de zeven kinderboeken over de tovenaarsleerling, waarvan er meer dan 335 miljoen exemplaren zijn verkocht.

Vorige maand maakte ze bekend bezig te zijn met twee nieuwe projecten, een kinderboek en een boek voor volwassenen. Ze wilde hier echter geen details over vrijgeven. Wel zei ze in een interview met USA Today te verwachten dat ze uiteindelijk de brui zal geven aan één van deze boeken. "Ik ben in 1990 precies op dezelfde manier aan Harry Potter begonnen. Ik schreef toen ook een jaar lang aan twee dingen tegelijk totdat Harry het op een gegeven moment helemaal overnam. Wat er nu overblijft, wordt mijn nieuwe project."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen