Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Jamie Foxx kruipt opnieuw in huid van muzikant

Shownieuws

Jamie Foxx kruipt opnieuw in de huid van een muzieklegende. Hij speelt de schizofrene, maar briljante muzikant Nathaniel Anthony Ayers in 'The soloist'.

(Novum/AP) - Jamie Foxx kruipt opnieuw in de huid van een muzieklegende. Hij speelt de schizofrene, maar briljante muzikant Nathaniel Anthony Ayers in 'The soloist', een film over diens leven. De opnamen beginnen in januari.

Ayers bezocht de beroemde Juilliard School of Performing Arts in New York, tot hij op zijn 20e een geestelijke inzinking kreeg. Hij belandde in de goot en leefde 35 jaar op de straten van Cleveland en Los Angeles, tot een columnist van de Los Angeles Times hem op een dag viool hoorde spelen en prompt een serie columns aan hem wijdde.

Lezers reageerden massaal op de verhalen over de straatmuzikant, stuurden hem nieuwe instrumenten en nodigden hem uit voor een concert van het Los Angeles Philharmonic. De film is gebaseerd op het boek van de journalist, waarin hij de bijzondere vriendschap tussen hem en Ayers beschrijft.

Jamie Foxx speelde eerder de rol van soullegende Ray Charles in de zogeheten biopic 'Ray', waarvoor hij in 2005 de Oscar won voor beste acteur.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen