Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Steven Seagal eist excuses van FBI

Shownieuws

Steven Seagal eist excuses van de FBI, die hem beschuldigde van banden met de maffia. De actieheld stelt dat zijn carrière daardoor in het slop is geraakt.

(Novum/AP) - Steven Seagal eist excuses van de FBI. Hij zegt dat de Amerikaanse federale politie hem onterecht beschuldigt van het bedreigen van een journalist die de vermeende banden van de acteur met de georganiseerde misdaad onderzocht. De 56-jarige actieheld meent dat zijn carrière daardoor in het slop is geraakt.

De beschuldiging van de FBI leidde vrijwel alleen maar tot negatieve publiciteit rond zijn persoon, zegt een verongelijkte Seagal in de Amerikaanse krant Los Angeles Times. "Die valse beschuldigingen waren aanleiding tot duizenden artikelen waarin staat dat ik journalisten terroriseer en banden heb met de maffia. Dat schrikt studiobazen en filmproducenten af. En het is funest voor een carrière."

De FBI stelde vijf jaar geleden dat de acteur de beruchte privédetective Anthony Pellicano had ingehuurd om een freelance journalist van de Los Angeles Times bang te maken. Deze Anita Busch vond in 2002 een dode vis en een roos op de voorruit van haar auto. Er zat een briefje bij, waarop 'stop' stond geschreven.

Hoewel Seagal nooit is veroordeeld, heeft de FBI zijn naam nooit gezuiverd. Een woordvoerder laat in de krant weten zich niet uit te laten over lopende zaken.

Seagal behoorde in de jaren negentig tot de grootste actiehelden van het witte doek. Hij maakte films als 'Under siege', 'Hard to kill' en 'On deadly ground'. De films die hij tegenwoordig maakt, halen de bioscoop niet meer.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen