Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Jos Brink opgebaard in Koninklijk Theater Carré

Shownieuws

Theaterlegende Jos Brink wordt de komende week opgebaard in Theater Carré in Amsterdam. Hij wordt groots en meeslepend begraven, zegt zijn levenspartner.

Theaterlegende en televisiepresentator Jos Brink wordt de komende week opgebaard in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. Het was zijn wens om de begrafenisstoet vanuit het theater te laten vertrekken. Dat meldt De Telegraaf zaterdag, de krant waarin Brink vorige maand onthulde ongeneeslijk ziek te zijn.

Vrijdagmiddag overleed Brink aan de gevolgen van darmkanker in het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis in Amsterdam. Hij was 65 jaar.

Directeur Hein Jens van Carré belooft dat de alleskunner een waardig afscheid krijgt. "Hij was hier kind aan huis." Zaterdag wordt bepaald op welke dag hij wordt begraven, zegt zijn levenspartner Frank Sanders in de krant. Het wordt in elk geval geen besloten plechtigheid, kondigt Sanders aan. "Jos heeft grootse en meelslepend geleefd en wil zo ook begraven worden."

Collega's, vrienden en omroepen reageren in het dagblad geschokt op het overlijden van Brink. "Heel vreselijk", vindt Mies Bouwman. "Ik wist wel dat hij ziek was, maar door de publiciteit van sommige bladen denk je: ze zullen het wel weer opblazen. Maar het is echt." Ook uit de televisiecoryfee haar liefde voor Brink. "Ik híeld van Jos."

Willeke Alberti spreekt van een groot verlies. "Ik heb er bijna geen woorden voor. Dat het zo snel is gegaan, en dat je weer iemand verliest. Ik ga Jos missen als vriend en collega."

De NCRV, waarvoor Brink programma's presenteerde als Jos op1 en Cum Laude, noemt het overlijden van de presentator 'afschuwelijk en ongelooflijk triest'. In samenwerking met de Avro brengt de omroep zaterdagavond een hommage aan Brink.

Fons van Westerloo, de baas van RTL waarvoor Brink Wedden Dat presenteerde, roemt hem om zijn vermogen miljoenen kijkers aan zich te binden en om zijn vele talenten. "Er zijn er niet zo veel die zo multigetalenteerd waren als hij. Hij had alle talenten: en pastor, en showmaster, en schrijver, en cabaretier."

Ook tv-kijkend Nederland staat stil bij de dood van de alleskunner. Op de condoléancesite Vaarwel.nl zijn tot zaterdagochtend ruim drieduizend reacties achtergelaten. Brink wordt door het publiek vooral bedankt voor de televisie- en theaterprogramma's die hij maakte. Daarnaast zijn er veel steunbetuigingen aan zijn nabestaanden.

Op Nederland 1 wordt zaterdagavond om 21.30 uur een hommage aan Jos Brink uitgezonden.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen