Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Einde Tien nu echt nabij

Shownieuws

De Nederlandse televisiekijker neemt vrijdag afscheid van Tien. In De Laatste Show blikken RTL-sterren Daphne en Albert terug op 2 jaar Tien-geschiedenis.

Nog een paar uur en Tien, de zender van mediamagnaat John de Mol, gaat op zwart. Op de laatste uitzenddag blikken RTL-sterren Daphne Bunskoek en Albert Verlinde in De Laatste Show terug op twee jaar Tien-geschiedenis. Dat doen zij rechtstreeks vanuit de villa van de Gouden Kooi, waar ze worden bijgestaan door Tien-presentatoren Linda de Mol, Gordon, Beau van Erven Dorens, Humberto Tan, Bridget Maasland en Jack Spijkerman.

Vorige maand kwamen RTL Group en Talpa Media tot een overeenkomst, waarbij werd besloten dat RTL diverse televisieactiviteiten overneemt van het mediabedrijf van John de Mol. Zodoende wordt de frequentie van Tien zaterdag overgenomen door RTL 8, dat een echte vrouwenzender moet worden, met veel talkshows en kookprogramma's.

Tien, dat op 13 augustus 2005 begon onder de naam Talpa, wist de Nederlandse televisiekijker de afgelopen jaren niet voor zich te winnen. Mogelijk lag dat aan het patserige imago van de zender. De kritiek op programma's als NSE, Thuis en 'Het land van Maas en Geel' waren niet van de lucht en de shows flopten dan ook genadeloos.

Toch hoeft de trouwe Tien-kijker niet te treuren. De programma's die wel een succes waren, zoals Gooische Vrouwen en Deal or no Deal, gaan mee naar RTL. Ook vrijwel alle Tien-presentatoren kunnen daar in het nieuwe televisieseizoen aan de slag.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen