Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Mika op één met album en single

Shownieuws

Mika mag zich in Nederland een gelukkig man noemen. De zanger staat zowel in de Mega Album Top 100 als de Single Top 100 op de eerste plaats.

Mika mag zich een gelukkig man noemen. De zanger staat zowel in de Nederlandse Mega Album Top 100 als de Single Top 100 op de eerste plaats. Dat bleek vrijdag uit gegevens van GfK Megacharts. Met zijn debuutplaat 'Life in cartoon motion' stoot hij 'Adieu BZN' van de eerste plaats. Zijn single 'Relax, take it easy', stijgt van nummer drie naar een.

De 23-jarige Mika, die eigenlijk Mica Penniman heet, brak eind vorig jaar door met de single 'Grace Kelly'. Door zijn hoge uithalen wordt zijn stemgeluid wel vergeleken met dat van Freddie Mercury en Jake Shears, de zanger van Scissor Sisters. Vrijdag geeft Mika zijn eerste grote optreden in Nederland, op het muziekfestival Lowlands. Op 11 november geeft hij een concert in de Amsterdamse Heineken Music Hall.

De single 'Blijf bij mij', van Gerard Joling en André Hazes, zakt van de eerste naar de derde plaats. Jeroen van der Boom blijft steken op nummer twee met 'Jij bent zo'. Dries Roelvink stijgt van acht naar vier met 'Ik kom eraan (route du soleil)'.

Joling staat, samen met Gordon en René Froger, ook in de albumlijst in de top drie. Het trio zakt met 'Toppers in concert 2007' van de tweede naar de derde plaats. 'Call me irresponsible' van Michael Bublé schuift op van nummer vijf naar vier.

Het is waarschijnlijk geen toeval dat 'The complete Dutch collection' van Elvis Presley de lijst binnenzeilt. De verzamel-cd staat op nummer elf. Donderdag was het precies dertig jaar geleden dat 'The King' overleed.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen