Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Jay-Z genoemd als rijkste hiphopper

Shownieuws

Jay-Z is de rijkste hiphopmagnaat. Dat rekent het Amerikaanse businessblad Forbes voor. De rapicoon verdiende vorig jaar meer dan 25 miljoen euro.

(Novum/AP) - Jay-Z is de rijkste hiphopmagnaat. Dat rekent het Amerikaanse businessblad Forbes voor. De rapicoon verdiende vorig jaar naar schatting meer dan 25 miljoen euro, zo meldde Forbes donderdag.

De 37-jarige vriend van r&b-ster Beyoncé heeft twee miljoen exemplaren verkocht van zijn album 'Kingdom come', dat vorig jaar uitkwam. Als oprichter en eigenaar van het platenlabel Def Jam Recordings heeft hij artiesten als Foxy Brown en Kanye West onder contract. Ook maakt hij reclame voor merken als Budweiser, Hewlett-Packard en General Motors.

De rapper en ondernemer 50 Cent staat op de tweede plaats met een jaarinkomen van 23,8 miljoen euro. De 31-jarige muzikant, die eigenlijk Curtis Jackson heet, voert het platenlabel G-Unit aan en heeft een kledinglijn. In totaal heeft hij elf miljoen albums verkocht, waaronder 'Get rich or die tryin''.

Op de derde plaats van de ranglijst staat Sean Combs, beter bekend als Diddy, met een inkomen van een kleine 21 miljoen euro. Hij zwaait de scepter over zijn eigen platenlabel en riep de kledinglijn Sean John in het leven.

Ook de hiphopartiesten Timbaland, Dr. Dre, Eminem en Snoop Dogg zijn in de lijst vertegenwoordigd.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen