Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Dochter van president Bush verloofd

Shownieuws

Eén van de tweelingdochters van de Amerikaanse president George W. Bush gaat trouwen. De 25-jarige Jenna Bush heeft zich deze week verloofd met haar vriend.

(Novum/AP) - Eén van de tweelingdochters van de Amerikaanse president George W. Bush gaat trouwen. De 25-jarige Jenna Bush heeft zich deze week verloofd met haar vriend, de 29-jarige Henry Hager. Dat maakte het Witte Huis donderdag bekend. Waar of wanneer de ceremonie plaatsvindt is nog onbekend.

Jenna en Henry zijn al meerdere jaren een stel en verschijnen regelmatig zij aan zij bij officiële gebeurtenissen. Henry, die bezig is met een masteropleiding bedrijfskunde aan de universiteit van Virginia, werkte mee aan de herverkiezingscampagne van Bush. Zijn vader is de voorzitter van de Republikeinse partij in Virginia en voormalig luitenant-gouverneur van de staat.

Jenna en haar moeder Laura, die beiden voor de klas hebben gestaan, werken momenteel samen aan een prentenboek voor kinderen, waarvan de opbrengst naar het goede doel gaat. Jenna publiceert deze herfst ook haar eigen boek, 'Ana's story', over een 17-jarige alleenstaande moeder met hiv. Ze baseerde het boek op haar tijd als stagiaire bij het kinderfonds Unicef.

Hoewel zowel Jenna als haar tweelingzus Barbara aanvankelijk zoveel mogelijk uit de media probeerden te blijven, raakten de presidentsdochters betrokken bij enkele relletjes. Zo werden de twee in 2001 gearresteerd omdat ze als minderjarigen alcohol dronken. Voor Jenna was het de tweede keer dat ze met een borrel op werd gesnapt. Vader Bush is geheelonthouder, na een aantal uitspattingen in het verleden.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen