Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Vriendin van Simon bracht Van der Boom op één

Shownieuws

De vriendin van Simon, van het duo Nick & Simon, heeft ervoor gezorgd dat Jeroen van der Boom de hitparades bestormt. Zij tipte de producer van Nick & Simon.

De vriendin van Simon, bekend van het Volendamse zangduo Nick & Simon, heeft ervoor gezorgd dat Jeroen van der Boom een hit heeft met de single 'Jij bent zo'. "Zij was in Spanje en hoorde daar een superleuk nummer", verklapt Jeroen. "Zij heeft het aan de producer van Nick & Simon gegeven en hij gaf het aan mij."

Tony Neef bewerkte 'Silencio' van David Bisbal tot 'Jij bent zo' en Van der Boom bestormde daarmee de hitparades. Van der Boom is de vriendin van Simon Keizer heel dankbaar voor de tip, al heeft hij geen idee wie zij is. "Ik heb haar nog steeds niet ontmoet."

De 35-jarige zanger, die eind oktober het album 'Ik ben zo' uitbrengt, staat al acht weken in de Single Top 100 en wist Gerard Joling en André Hazes van de eerste plaats te stoten. "Het nummer is omarmd door een heel groot publiek", beseft Van der Boom. Hij moet nog wel even wennen aan zijn plotselinge populariteit. "Ik luister vaak naar de radio en dan komt er opeens mijn nummer voorbij op zenders als Radio 538 en 3FM. Dat is heel bijzonder."

Op 5 november staat de entertainer voor het eerst in de Amsterdamse Heineken Music Hall. Tijdens die show ontvangt Van der Boom drie gastartiesten. Wie dat zijn, wil hij nog niet zeggen. "Ik weet gewoon dat je nu moet oppassen dat mensen niet gaan zeggen dat mijn concert vol zit omdat 'die en die' in de show zitten", legt Jeroen uit. "Dus eerst vol en dan vertel ik wie ik in mijn show heb zitten. Dat is toch chique?"

Door het succes van zijn single merkt Jeroen dat er veel animo is voor het concert. "Omdat we nu redelijk vollopen, denken we over een tweede concert", vertelt Jeroen, die sinds vijftien jaar actief is als artiest. Volgende week wordt een besluit genomen over een eventueel tweede concert.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen