Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Singer-songwriter Lee Hazlewood (78) overleden

Shownieuws

De Amerikaanse zanger, liedjesschrijver en producent Lee Hazlewood is overleden aan de gevolgen van kanker. Hij is bekend van zijn werk met Nancy Sinatra.

Singer-songwriter Lee Hazlewood (78) overleden

De Amerikaanse zanger, liedjesschrijver en producent Lee Hazlewood is op 78-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van nierkanker. Hazlewood, bekend van zijn werk met Nancy Sinatra, stierf zaterdag in alle rust in zijn woning bij Las Vegas, melden Britse en Amerikaanse media. Hij laat een vrouw en drie kinderen achter.

Hazlewood schreef en produceerde een aantal van de grootste hits van Sinatra, zoals 'These boots are made for walkin' en 'Some velvet morning'. De hechte band tussen de twee maakte dat hij in 1967 tevens het duet 'Something stupid' produceerde, het duet dat Nancy opnam met haar legendarische vader Frank Sinatra. Ook produceerde hij muziek voor Duane Eddy en Gram Parsons, en zorgden enkele soloalbums voor een eigen plaatsje in de schijnwerpers.

"Hij was mijn vriend en mijn mentor", reageerde Nancy Sinatra. "Ik voelde me bij hem altijd geborgen. Ik mis hem vreselijk."

De manager van Hazlewood, Wyndham Wallace, noemt de crooner 'zonder twijfel een van de meest non-conformistische en getalenteerde mensen die ik ooit heb ontmoet'. "Zijn dood is een groot verlies voor de muziekwereld."

De familie van Hazlewood heeft iedereen die de muzikant een laatste eer wil bewijzen gevraagd te doneren aan het Leger des Heils. Ook kunnen boodschappen worden achtergelaten op de MySpace-pagina van de muzikant.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen