Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Matt Damon succesvol als actieheld

Shownieuws

Matt Damon scoort als actieheld. Met een opbrengst van 51 miljoen euro haalde de actiefilm 'The Bourne ultimatum' het beste openingsweekend in augustus ooit.

(Novum/AP) - Matt Damon scoort als actieheld Jason Bourne. Met een opbrengst van 51 miljoen euro gaat zijn nieuwe film 'The Bourne ultimatum' de boeken in als de film met het beste openingsweekend in augustus ooit.

Filmstudio Universal Pictures laat weten op wolken te lopen. "Filmcritici en het publiek noemen 'The Bourne ultimatum' de beste film uit de reeks", vertelt Nikki Rocco, die aan het hoofd staat van de distributieafdeling van de filmstudio. "Matt Damon is de nieuwe James Bond."

'The Bourne ultimatum' werd voorafgegaan door 'The Bourne identity' en 'The Bourne supremacy', die allemaal gebaseerd zijn op de boeken van Robert Ludlum. In de actiefilm wordt Jason Bourne, die aan geheugenverlies lijdt, op de hielen gezeten door de CIA, die hem wil vermoorden.

De film die vorige week bovenaan stond in de lijst met films met de hoogste omzet in de VS, 'The Simpsons movie', zakt met de komst van 'The Bourne ultimatum' naar de tweede plaats, met een omzet van ruim achttien miljoen euro. Op de derde plaats staat 'Underdog', een Disneyfilm over een hond die de misdaad bestrijdt. De animatiefilm bracht bijna negen miljoen euro in het laatjee.

'The Bourne ultimatum' draait vanaf 13 september in de Nederlandse bioscopen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen