Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Anne Hathaway dankt filmrol aan zieke hond

Shownieuws

Anne Hathaway denkt dat ze haar hoofdrol in 'Becoming Jane' te danken heeft aan haar hond. Het beest werd ziek waardoor Anne chagrijning op de auditie verscheen

Anne Hathaway denkt dat ze de rol van Jane Austen in de nieuwe film 'Becoming Jane' niet alleen aan haar acteertalent te danken heeft. De actrice, die bekend staat om haar lieflijke rollen in 'The princess diaries' en 'The devil wears Prada', houdt haar hond Esmeralda verantwoordelijk.

In het Britse tijdschrift Hello onthult de 24-jarige actrice dat haar labrador de avond voor de tweede auditieronde van de film 'besloot een hotelpantoffel op te eten'. Het beest werd daar vervolgens zo ziek van dat ze de hele nacht moest overgeven en haar baasje maar een uur kon slapen.

En aan die slechte nachtrust denkt Hathaway de rol van Jane Austen te danken te hebben. "Toen ik bij de auditie aankwam was ik moe en chagrijnig. Ik denk dat regisseur Julian Jarrold daardoor besefte dat ik ook een andere kant heb, naast dat vrolijke, smetteloze en altijd lachende meisje", vertelt ze. "Ik zou de maker van de pantoffel moeten bedanken voor het vergiftigen van mijn hond."

'Becoming Jane', over de romance met een Ier die een jonge Jane Austen inspireerde om te gaan schrijven, draait vanaf 16 augustus in de Nederlandse bioscoop.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen