Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Nederlandse Elvis draagt nooit pak van 'The King'

Shownieuws

René Shuman speelt al sinds zijn jeugd nummers van Elvis, maar heeft zich nooit in een outfit van 'The King' gehesen. "Van mij hoeft het niet", zegt hij.

René Shuman speelt al sinds zijn jeugd nummers van Elvis, maar heeft zich nooit in een kenmerkende outfit van 'The King' gehesen. "Dat kan heel grappig zijn, maar van mij hoeft het niet", stelt de artiest, die donderdag het Elvis Memorial Concert organiseert in Valkenburg aan de Geul. "Dat ik op hem zou lijken, ja goed, maar daar houd ik me niet zo mee bezig."

Samen met zijn muzikale partner Angel-Eye brengt de 39-jarige Shuman donderdag zijn favoriete nummers van Elvis ten gehore. Ook Peter Koelewijn en de Amerikaanse zangeres Wanda Jackson brengen een eerbetoon aan de legendarische zanger, die precies dertig jaar geleden overleed.

Het samenstellen van het repertoire is niet altijd makkelijk. "Elvis heeft rond de 800 nummers opgenomen, dus dan is het heel moeilijk om te zeggen dat ik één lievelingsnummer heb", legt hij uit. "Wat Angela en ik een heel mooi nummer vinden is 'Impossible dream', een wat ouder nummer, dat hij een aantal keer tijdens een liveconcert heeft gedaan. Het gaat over iets proberen te bereiken wat onmogelijk lijkt. Een mooie tekst en ook een mooie melodie."

Pas na de dood van Elvis in 1977 leerde Shuman de zanger echt kennen. "Hij overleed toen ik negen jaar was", zegt hij. "In die tijd ben ik ook zelf begonnen met liedjes schrijven. Hij is altijd een inspiratie voor mij geweest. Ik heb hem leren kennen in zijn liedjes. Ik vond ook wel steun in zijn muziek." Bang is hij niet om altijd in de schaduw van zijn voorbeeld te blijven staan. "Angel en ik schrijven ook ons eigen nummers, maar we combineren dat", stelt hij. "We doen eigenlijk wat André Rieu doet met zijn walsen. We nemen wat oudere dingen en maken die wat moderner."

Meer dan de helft van de beschikbare kaarten heeft Shuman inmiddels verkocht. "Er waren veel reacties uit het hele land", vertelt hij. "Het is toch het grootste Elvis Presley-evenement in Europa, op de 16e althans. Er zijn nu rond de 3,5 duizend kaarten in de omloop. Het is heel mooi gegaan, maar we hopen dat er tussen de vijf- en zesduizend mensen komen."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen