Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Jos Brink opnieuw geopereerd

Shownieuws

Jos Brink is dinsdag voor de derde keer in korte tijd geopereerd. De presentator wordt momenteel in slaap gehouden op de intensive care, meldt De Telegraaf.

Jos Brink is dinsdag voor de derde keer in korte tijd geopereerd. De presentator wordt momenteel in slaap gehouden op de intensive care, zo meldt De Telegraaf donderdag. Complicaties na een eerdere operatie aan een tumor in zijn dikke darm maakten een nieuwe ingreep noodzakelijk

De 65-jarige Brink maakte onlangs bekend dat hij ongeneeslijk ziek is. Doktoren stelden darmkanker vast, met uitzaaiingen in longen, lymfen en linkerbeen.

De enige mensen die het multitalent aan zijn bed wil hebben, zijn echtgenoot Frank Sanders en goede vriend Paul van Ewijk. "Nee, zelfs zijn moeder komt niet langs", vertelt Van Ewijk. "Zij is in de negentig en woont in Zuid-Limburg. Het zou ook veel te emotioneel zijn. Je eigen kind aan allerlei slangen en monitoren zien liggen, is niet echt een situatie zoals de natuur in elkaar hoort te steken."

Kort na de zware darmoperatie begin deze maand onderging Brink een kleine hersteloperatie aan zijn wond. "Dat had overigens niets met zijn ziektebeeld te maken", zegt van Ewijk, die momenteel de musical 'De Fabeltjeskrant' regisseert. "Maar dinsdag heeft hij wel weer een zware operatie ondergaan. Dat betekende een derde ingreep binnen twaalf dagen."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen