Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Royaal FM en Radio Decibel Brabant gaan fuseren

Medianieuws

Royaal FM en Radio Decibel Brabant gaan fuseren en samen verder als één organisatie binnen Weijmans RTV. De radiostations blijven allebei uitzenden via de kabel en via de ether. Royaal FM blijft te horen op FM 93.6 en Radio Decibel zal vanaf 20 augustus te horen zijn via de tweede frequentie FM 93.2. Decibel stopt nu na diverse jaren definitief met de raamprogramma's voor de diverse lokale omroepen in Brabant en met de zender aan de Costa Blanca (95.3FM) in Spanje.

De lokale omroepen geven nu een eigen invulling aan hun programmering, dit zijn Helmond (Stichting Lokale Omroep en Televisie Helmond), Kempen (Stichting Lokale Omroep Waalre), midden-Brabant (Stichting Oisterwijk Heukelom Moergestel) en Noord-oost Brabant (Stichting Lokale Omroep Sint-Michielsgestel). Alle omroepen behalve Nuenen doen dat al enige tijd. Nuenen gaat als raamprogramma de lokale zender FunX uitzenden. De editie Costa Blanca staat vooralsnog op non-actief. Het is nog niet duidelijk wanneer Decibel weer in Spanje te horen is.

Het was volgens Radio Decibel al lang een wens om als commerciële omroep te gaan uit te breiden. De eerste stap daarvoor werd eerder dit jaar gezet met een nieuwe editie in Groot Amsterdam, voorheen Magic FM. Binnenkort zal men ook een nieuwe studio in Amsterdam in gebruik nemen.

“Het was een logische tweede stap voor Radio Decibel om met Royaal FM in gesprek te gaan om zo ook in de thuishaven Zuidoost Brabant als commerciële omroep actief te worden”, aldus Perry Oerlemans, “Radio Decibel en Royaal FM werkten immers in het verleden al nauw samen en vullen elkaar prima aan qua muziekformat en doelstelling”.

Door de fusie ontstaat een nieuwe organisatie met twee radiostations die in Zuidoost Brabant al de nodige bekendheid hebben. “De combinatie Royaal FM en Radio Decibel biedt volop nieuwe kansen, zowel op commercieel gebied als inhoudelijk”, aldus René Weijmans, eigenaar van Royaal FM. Beide radiostations combineren hun ervaring en expertise waardoor er een hele gezonde kruisbestuiving ontstaat. In combinatie met de andere media van de Weijmans Media Groep gaan beide radiostations zich nog duidelijker profileren. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen