Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Musical over Majoor Bosshardt in de maak

Shownieuws

Het leven van majoor Bosshardt wordt bewerkt tot een musical. Dat meldt schrijver en predikant Sipke van der Land, die momenteel werkt aan het script.

Het leven van majoor Bosshardt wordt bewerkt tot een musical. Dat meldt schrijver en predikant Sipke van der Land, die momenteel werkt aan het script. "Ik heb al een derde klaar", vertelt hij. "Binnen een jaar kan de productie af zijn."

Het idee van een musical legde Van der Land nog tijdens haar leven voor aan Alida Bosshardt, die 25 juni op 94-jarige leeftijd overleed. Het boegbeeld van het Leger des Heils wilde wel dat de ideologie van 'haar' liefdadigheidsinstelling in de voorstelling aan bod komt.

Daarom wil de in 1937 geboren Van der Land een aantal christelijke liedjes in de musical verwerken. "Zulke liedjes die het Leger des Heils op de Wallen zingt", zegt de auteur, die eerder boeken schreef over het geloof en zendingswerk.

Musicalproducenten hebben positief gereageerd op het idee van Van der Land, zo laat hij weten. "Iemand opperde gelijk al Simone Kleinsma voor de hoofdrol", zegt hij. "Maar zover zijn we nu nog niet." Ook is nog geen muzikant gevonden die de liedjes voor zijn rekening neemt.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen